Čista zona Izmjerite moje vibracije

ORTOPEDSKI ZAŠTITNI JASTUK MEDI PUR

MEDI PUR ORTOPEDSKI JASTUK proizveden je od specijalno odabranog, mekšeg, visoko elastičnog termosenzibilnog MEDI PUR MEDICINSKOG MATERIJALA.

Najvažnija uloga jastuka je dobra potpora VRATNOJ KRALJEŽNICI, a da pritom ne budu stlačene i pritisnute osjetljive strukture vrata - velike krvne žile koje opskrbljuju mozak, korijeni živaca vratne kralježnice, grkljan i štitnjača.

Spavanjem na previsokom ili preniskom, pretvrdom ili premekanom jastuku vratna kralježnica gubi svoju prirodnu fiziološku ravninu i nema adekvatnu potporu. Takvim lošim položajem pri spavanju pojačava se NAPETOST VRATNIH MIŠIĆA, što može uzrokovati neugodne GLAVOBOLJE, VRTOGLAVICE, TRNJENJE RUKU I UKOČEN VRAT. MEDI PUR ORTOPEDSKI TERMOSENZIBILNI JASTUK predstavlja idealno preventivno rješenje za sprječavanje nastanka takvih tegoba.

Kada legnete na jastuk, najprije se u prvih 20 sekundi stvara ORTOPEDSKI OTISAK, točno prema težini Vaše glave i dimenzijama Vašeg vrata. Dakle, bez obzira kako ste legli, na leđa, na bok ili trbuh, vratna kralježnica uvijek će ostati u svojoj prirodnoj fiziološkoj ravnini. Kada promijenite položaj, u 20 sekundi dolazi do ponovne prilagodbe jastuka na novi položaj.

Nakon nekoliko minuta ležanja, kada toplina glave i vrata zagrije jastuk, zahvaljujući termosenzibilnosti MEDI PUR materijala, jastuk se još dodatno smekša unutar Vašeg ortopedskog otiska.

To je posebno važno jer je na taj način osigurana potpuna prokrvljenost svih krvnih žila i odlično je neutraliziran pritisak na sve strukture vrata i vratne kralježnice. Tako ortopedski MEDI PUR JASTUK daje besprijekornu potporu vratnoj kralježnici pa zato odlično ublažava GLAVOBOLJE, HRKANJE, NESANICU, VRTOGLAVICU, UTRNULOST RUKU, kao i druge probleme vezane uz loš i neprirodan položaj glave i vrata.

MEDI PUR MATERIJAL je neprivlačan za biološke organizme (grinje, bakterije, gljivice) i u njega ne može prodrijeti prašina, niti ljudska koža, pa predstavlja idealno rješenje i za ALERGIČARE!

MEDI PUR JASTUK ima dvije navlake: unutrašnju, od elastične gaze i vanjsku, originalnu, ANTIALERGIJSKU MEDI PUR PRESVLAKU sa patent zatvaračem. MEDI PUR PRESVLAKA ima stopostotnu ANTIBAKTERIJSKU i ANTIGRINJA zaštitu, dobivenu u specijalnom proizvodnom procesu apreture. Pere se na temperaturi od 40°C, strojno ili ručno, u blagim deterdžentima, toliko često koliko je to potrebno. Kod vrlo malog broja ljudi prilagodba na MEDI PUR JASTUK traje i do 10-ak dana.

To se posebno odnosi na osobe koje su navikle spavati na visokim jastucima i na kronične bolesnike, koji već imaju razvijene deformitete i bolne sindrome vratne kralježnice.

PROVJERA PRIPADAJUĆE VELIČINE MEDI PUR JASTUKA

Kod provjere jeste li kupili MEDI PUR jastuk ispravne veličine, jednostavno slijedite PRAVILO PRAVOG KUTA. Legnite na leđa, a jastuk tijesno priljubite uz ramena. Jastuk nikako ne smije biti odmaknut. Ukoliko imate jastuk pripadajuće veličine, onda vam podbradak i vrat otprilike čine PRAVI KUT, i to je dobar jastuk. Međutim, ako je vrat zategnut, tada podbradak i vrat čine tupi kut, što nije dobra veličina jastuka, a jastuk je, u tom slučaju, premali. Ukoliko je brada previše potisnuta k prsima, podbradak i vrat čine oštar kut jastuk je, u tom slučaju, prevelik.

ISPRAVNO KORIŠTENJE

Preporučeni ispravni položaji za spavanje su sljedeći: desni polubočni, leđa i lijevi polubočni. Spavanje na trbuhu jako opterećuje vratnu kralježnicu pa se ne smatra zdravim položajem, no MEDI PUR JASTUK i u tom slučaju omogućuje zadovoljavajuću korekciju.

Najviše ustrajte na desnom polubočnom položaju, s ispruženom lijevom nogom, zato što taj položaj stabilizira lumbalnu kralježnicu, omogućuje brzo pražnjenje želuca i pruža srcu najlakše uvjete za rad. Kada spavate na leđima, preporučamo da jastuk tijesno priljubite uz ramena, a pri bočnom spavanju, jastuk nakosite prema prsima, jer ćete tako smjestiti cijelu polovinu lica na jastuk, pa će tako vratni mišići biti potpuno opušteni.

Kako odabrati jastuk pripadajuće veličine?

Kod biranja pripadajuće veličine jastuka samo se podsjetite koji konfekcijski broj košulje nosite. Jastuci se proizvode u 3 veličine i mogu se prilagoditi svakom konfekcijskom broju. Veličinu M odabrat ćete za djecu od 3-15 godina ili za izrazito male osobe. Veličinu L odabrat ćete ukoliko je Vaš konfekcijski broj od 38 - 42. Veličinu XL odabrat ćete ukoliko ste osoba jače konstitucije i Vaš konfekcijski broj je od 43 na dalje.

DJEČJI ORTOPEDSKI JASTUK (50x30x10/8) za djecu od 3 do 15 godina i izrazito male osobeSTANDARDNI ORTOPEDSKI JASTUK (55x30x12/10) za osobe konfekcijskog broja od 38 do 42KRALJEVSKI ORTOPEDSKI JASTUK (55x30x14/10) za osobe jače konstitucije, od konfekcijskog broja 43